Wendy natuurlijk

Natuur- en duurzaamheidseducatie

Wendy

Ik werk als adviseur en projectleider op het gebied van NME (Natuur en Milieu Educatie), duurzaamheid en groene speelpleinen. Daarnaast ben ik IVN natuurgids. Als consulent Speelnatuur voor Springzaad zet ik me in voor de aanleg en behoud van natuurlijke speelplekken voor kinderen in de regio Nederrijn (Wageningen, Renkum en Rhenen). Ik ontwikkel activiteitenroutes met smartphone en educatieve workshops om kinderen kennis te laten maken met de natuur en duurzaamheid. Cradle to Cradle vormt daarbij een grote inspiratiebron. Met workshops in de buitenlucht ervaren kinderen de natuur van dichtbij en voelen ze zich betrokken. Ik organiseer graag evenementen die gericht zijn op natuurbeleving (zoals Nacht van de Nacht) of het delen van kennis en ervaring.

Mensen en dieren hebben genoeg ruimte en gelegenheid om samen te leven als de leefomgeving groen, gezond en duurzaam is. Om een groene en gezonde wereld voor de toekomst te bewaren, is het belangrijk dat we onze grondstoffen en spullen op een duurzame manier hanteren. Met dit doel voor ogen zet ik met plezier al mijn vaardigheden in om mijn bijdrage te leveren.

Als kind struinde ik graag in bossen, boomgaarden en uiterwaarden, wat me een sterk gevoel van verbinding met de natuur heeft gegeven. De natuur geeft mij rust, vertrouwen, inzicht in mijn leven en nieuwe inspiratie die ik graag deel. Mijn voornaamste interessegebieden zijn: overleven in de natuur (bushcraft), eetbare en geneeskrachtige planten. Ik hou van buitensporten en struin nog steeds graag door natuurgebieden.

Meer informatie is te zien op mijn CV.